Ονειροπαγίδα - Βιβλιοπωλείο

Η Ονειροπαγίδα είναι ένα δημιουργικό βιβλιοπωλείο που δημιουργήθηκε το 2013 στο Ωραιόκαστρο, με επιλεγμένα βιβλία, σχολικά, και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.
Γεννήθηκε μέσα απ΄την επιθυμία δύο νέων ανθρώπων, να παραμείνουν, καθώς μεγαλώνουν, ισόβιοι ταξιδευτές στο καράβι της παιδικότητας, αγναντεύοντας τον κόσμο μέσα απ’ την απλότητα, τη δίψα και την έκπληξη πρωτόπειρου παιδιού.
Σκοπός της είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των παιδιών, η ευαισθητοποίησή τους στην τέχνη, η καλλιέργεια της συλλογικής προσπάθειας και της εικαστικής έκφρασης μέσα από πολυποίκιλα εργαστήρια με βασικό εργαλείο το παιχνίδι, με το οποίο προκαλείται και ταυτόχρονα ικανοποιείται ένα βασικό χαρακτηριστικό των παιδιών, που είναι η ανάγκη τους να δημιουργούν αλλά και να εξερευνούν τον κόσμο τους με τον δικό τους τρόπο, τον τρόπο της ανεμελιάς και του πρόσχαρου δοσίματος.
Οι παρουσιάσεις βιβλίων, οι θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, η παιδική λέσχη ανάγνωσης και το θεατρικό παιχνίδι είναι κάποιες από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο της.
Ένα δημιουργικό βιβλιοπωλείο φτιαγμένο με αγάπη, όπου τα παιδιά σας βλέπουν τη γνώση να γίνεται παιχνίδι.