Ιδέες

Φθινοπωρινές χειροτεχνίες: Ιδέες για να περάσει το μικρό σου δημιουργικά το χρόνο του

Η εποχή άλλαξε, το φθινόπωρο ήρθε στη ζωή μας και μαζί του έφερε τις θερμοκρασίες που το χαρακτηρίζουν. Λίγο πιο κρύο, λίγο πιο συννεφιά και ξαφνικά το σπίτι αναδεικνύεται στα πρώτα μέρη που θες να περάσεις το Σαββατοκύριακο του το παιδί σου. Αρκεί να έχει κάτι δημιουργικό να κάνει. Τι θα έλεγες για μερικές φθινοπωρινές χειροτεχνίες; Θα περάσει το χρόνο του δημιουργικά, θα αναπτύξει τις δεξιότητες του και θα διαπιστώσει ότι στο παιδικό του γραφείο μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα πέρα από το να διαβάσει. Πάρτε ιδέες!

Ένας σκαντζόχοιρος και μερικά ζωάκια για αρχή
Από αυτά που μόνο το φθινόπωρο και ο χειμώνας φέρνουν στην καθημερινότητα μας. Πώς θα φαινόταν στο παιδί σου ένας σκαντζόχοιρος που αντί για αυτές τις – όχι και τόσο φιλικές – βελόνες, έχει φύλλα στην κορυφή; Υπέροχο και τρυφερό. Το μυστικό, για να τα καταφέρετε, είναι να προσπαθήσετε να αντιγράψετε τα χρώματα και τις αποχρώσεις που έχουν τα συγκεκριμένα ζωάκια στη φύση. Έτσι, όσο κατασκευάζετε τα φύλλα για το δεντράκι σας, μπορείτε να αφήσετε μερικά στην άκρη και να τους δώσετε στη συνέχεια χρώμα καφετί σε απόχρωση απαλή. Παράλληλα, μπορείτε να δημιουργήσετε σε χαρτόνι έναν μεγάλο κύκλο, να το κόψετε στα δύο και σε μία από τις δύο πλευρές να κολλήσετε τα φύλλα.

Φρούτα και λαχανικά εποχής
Όχι, δεν θα τα φάει, αλλά θα τα φτιάξει από χαρτί. Μήλα, κολοκύθες, αχλάδια. Όλα εύκολα στην κατασκευή τους και ακόμα ευκολότερα να τα ζωγραφίσει ένα παιδί. Το δικό σου. Θα χρειαστεί ένα μπλοκ ακουαρέλας, χαρτόνια και φυσικά μαρκαδόρους σε πάρα πολλά χρώματα.

Δέντρο με φύλλα
Έμπνευση φθινοπωρινή, δημιουργία σαν αληθινή. Το φθινόπωρο χαρακτηρίζεται από επιβλητικά δέντρα. Για να δημιουργήσει το παιδί σου τον κορμό, θα χρειαστεί ένα χαρτόνι σε χρώμα καφετί και έναν μαρκαδόρο, για να ζωγραφίσει πάνω στο συγκεκριμένο υλικό το δέντρο. Ψαλιδάκι στο χέρι πάνω στις γραμμές του μαρκαδόρου και έτοιμη η βάση σου. Από πάνω μπορείτε να κολλήσετε περιμετρικά μερικά αληθινά φύλλα ή να χρησιμοποιήσετε ένα ως πρότυπο και οι ικανότητες του παιδιού σου στη ζωγραφική να δημιουργήσουν τα υπόλοιπα. Λίγη κόλλα και έτοιμο το δεντράκι σας.

Στεφάνι γεμάτο από φθινοπωρινά φύλλα
Θα χρειαστείς ένα άσπρο πλαστικό πιάτο, από το οποίο θα αφαιρέσεις το εσωτερικό, έτσι ώστε να μείνει ένα ολοστρόγγυλο στεφάνι, έτοιμο να δεχτεί τα φύλλα του. Με τον ίδιο τρόπο (σ.σ. όπως και στο δέντρο), θα κολλήσετε πάνω στο πιάτο τα διάφορα φύλλα που το παιδί έχει συλλέξει ή θα δημιουργήσετε τα δικά σας.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock, πηγή: tlife)